O meni

100

ZAČETEK PREOBRAZBE

telesna transformacija
Moja telesna preobrazba

Moja športna pot se je začela pred petimi leti, v iskanju samega sebe po prestopu iz srednje šole na fakulteto v Ljubljani. Pri višini 181cm sem tehtal celih 64kg. Odločil sem se, da potrebujem spremembo in včlanil sem se v fitnes.

Že od začetka je bil moj glavni cilj, cilj ki se do danes ni spremenil, biti močnejši. Sprva sem treniral na napravah in se tega po hitrem postopku naveličal. Na faksu sem spoznal tudi svojega dobrega prijatelja in mentorja ter osebo, ki ji poleg mojih strašev pripisujem največjo krivdo da sem danes to kar sem - Andreja. Naučil me je prvih osnov vadbe s prostimi utežmi in tu se je začela odvisnost do tega športa. Sprva sem treniral powerlifting in se po približno letu in pol udeležil svoje prve tekme. V tem prvem letu treningov se je zgodila prva večja telesna sprememba. V letu in pol sem pridobil 15kg telesne teže, večinoma puste telesne mase. S slabimi 80kg sem nastopil v kategoriji do 82,5kg v potisku s prsi in precej presenetljivo zmagal z rezultatom 120kg. Ta tekma je bila ena izmed prelomnic v mojem življenju. Videl sem, da se da s trdim delom veliko doseči.

 

Najpomembnejši korak

Kmalu za tem sem sprejel eno najpomembnejših in najboljših odločitev v življenju. Po dolgem prepričevanju sem se včlanil v KDU Olimpija - klub dviganja uteži in tu spoznal svojega novega trenerja in mentorja Šuen Žiga. Začel sem s treningom olimpijskega dviganja uteži in se v trenutku zaljubil v ta šport.

Sprva so treningi mučni in dolgočasni. A ko prebiješ tisti prvi zid in se naučiš osnov postane vse skupaj zelo zasvojlivo. Ves čas se ženeš za boljšimi rezultati, za boljšo tehniko, da boš boljši, hitrejši, močnejši. Vse to pa se ne kaže le na rezultatih v športu. Te navade in vrednote preneseš tudi na druga področja v svojem življenju.

Prve tekme in prvi sponzor

Novembra 2013 sem se udeležil svoje prve tekme v triatlonu moči in z rezultatom 200kg v počepu, 135kg v benchu in 220kg v mrtvem dvigu osvojil 1. mesto v kategoriji junior do 90kg pri 86kg TT. Nato sem začel s pripravami na svoje prvo DP v olimpijskem dviganju uteži maja 2014 in osvojil 1. mesto z rezultatom 97kg v potegu in 127kg v sunku v kategoriji do 85kg. Naslednje leto sem ponovil uspeh z rezultatom 117kg v potegu in 140kg v sunku v kategoriji do 85kg. Kmalu po tej tekmi sem si hudo poškodoval adduktor in ga zdravil 7 mesecev, da sem lahko naprej treniral brez bolečin.

Vse moje trdo delo in garanje so opazili tudi drugi. Novembra 2015 sem dobil svojega prvega sponzorja Myprotein.

Trenutno nimam nobenih nosečniških nevšečnosti povezanih z bolečinami v hrbtu ali nogah. Zaradi treningov je tudi moja drža pravilna in mi ramenski obroč ne leze naprej zaradi teže trebuščka. Normalno opravljam vsakodnevne obveznosti in na trenutke celo pozabim, da sem noseča – dokler me malo dete fajn ne brcne.

Tea Ljubljana

Začetek ni bil lahek, viden napredek pa je bil magnet, ki mi je dajal voljo za nadaljno vadbo. V mladosti sem se aktivno ukvarjala s športom. Po rojstvu dveh otrok in pridobitvi nekaj odvečnih kg pa je za šport in zame zmanjkalo časa in energije.

Katjuša Ljubljana

Oba delava v poklicih, kjer ogromno presediva za računalnikom, tako da je potreba po redni vadbi iz leta v leto večja. Nad napredkom sva oba navdušena, misliva, da je tudi Matjaž. Predvsem imava več moči, poleg tega naju vadba sprošča in oddalji od vsakdanjega stresa.

SMILJA IN LJUBO Ljubljana

Sama sem najbolj navdušena nad izboljšano koordinacijo gibanja in pravilnejšo tehniko teka ter nad večjo mišično maso, ki se kaže v lepši definiranosti telesa.

Martina Ljubljana

Prvi večji spodrsljaj

Sezona 2015/2016 je bila generalno gledano slaba, kljub osvojenemu 1. mestu na DP v powerliftingu decembra in 2. mestu maja. Po sanaciji poškodbe sem se skušal čimprej vrniti na prejšnji rezultat. A vsega skupaj sem se lotil preveč na silo. V roku 7 mesecev sem pridobil 11kg. Od tega precej maščobe (začetek maja sem bil na prbl. 17%). Povsem se mi je porušila tehnika naloga. Vse to se je na koncu pokazalo na DP kjer sem od šestih dvigov naredil le enega. Nauk zgodbe: nikoli v življenju ne moreš naredit nekaj dobrega na silo. Vse dobre stvari potrebujejo čas. Bodi potrpežljiv in dosegel boš svoj cilj.

Naredi en korak nazaj da boš lahko naredil dva naprej

prvo mesto na dp v dviganju utežiOdločil sem se, da štartam od začetka. V roku 2 mesecev sem izgubil 11kg (trenutno mam pri 84kg prbl. 10% telesne maščobe), karkoli manj se mi zdi totalno nesmiselno, saj konkretno vpliva na moje treninge in rezultate, poruši se mi hormonsko ravnovesje, kar se pozna na kvaliteti spanja in drugih stvareh 🙂 V zadnjih 2 letih sem pridobil 4kg mišične mase. Dlje kot treniraš, počasnejše so spremembe. Povsem sem spremenil tehniko naloga in prvi rezultati se že kažejo.

Zakaj?

Po 5ih letih treningov sebe, treninga dveh športov moči, več telesnih transformaciji, od pridobivanja mišične mase do hujšanja (64kg-88kg-81kg-96kg-84kg), 3 letih treniranja drugih ljudi in nabiranja izkušenj, formalnega in neformalnega izobraževanja, mislim, da je pravi trenutek, da se nekoliko bolj resno in profesionalno podam v trenerske vode.

Dosežki

3. mesto: Ljubljana dviga IPF (kategorija do 93kg),  Ljubljana 2017
2. mesto: državno prvenstvo GPA (kategorija do 90 kg), Ljubljana, 2016
1. mesto: državno prvenstvo IPF (kategorija do 93kg), Grosuplje, 2015
1. mesto: državno prvenstvo GPA (kategorija do 90 kg), Ljubljana, 2015
1. mesto: državno prvenstvo GPA (kategorija do 90 kg), Ljubljana, 2013
1. mesto: državno BP prvenstvo GPA  (kategorija do 90 kg), Ljubljana, 2013
1. mesto: državno BP prvenstvo GPA (kategorija do 82,5 kg), Ljubljana, 2013

POWERLIFTING

1. mesto: Ljubljana dviga, PENTATLON, kategorija (OLDU do 85kg, PL do 93kg), Ljubljana 2017
1. mesto: Ljubljana dviga, Ljubljana 2017
1. mesto: državno prvenstvo, kategorija do 85 kg, Vipava
, 2017
Ekipno 1. mesto: “Stevan-Pišta Gromilovič” memorial, Sombor, 2016
6. mesto: international tournament Alpe Adria, Udine, 2015

1. mesto: državno prvenstvo, kategorija do 85 kg, Ljubljana, 2015

1. mesto: državno prvenstvo, kategorija do 85 kg, Ljubljana, 2014

OLIMPIJSKO DVIGANJE UTEŽI

Trenerska pot

skok s počepa na boks
Kot trener vodim tekaške treninge v Evoluciji

Vzporedno s svojo športno kariero sem vodil tudi svojo trenersko pot. Začel sem kot vaditelj TRXa v majhnem studiu na Rudniku, kjer sem spoznal Tineta. Delo v studiu je bila ena dragocenejših izkušenj, saj sem se kot novinec ogromno naučil. Po dveh letih dela in približno 1000 urah vodenih vadb sem spoznal, da možnosti za učenje in napredek tam ni več. S Tinetom sva se odločila odpreti svoje športno društvo – Evolucijo in delati stvari tako, kot misliva, da je najbolje za dolgoročen uspeh društva in rezultate strank. Oblikovala sva sistem, ki zajema vse vidike gibanja, ki jih posameznik potrebuje za zdravo življenje brez bolečin in dosego svojih športnih ciljev. Vzporedno s tem delujem še kot trener pri Inergiji.

Zakaj sem med najboljšimi na svojem področju?

Dolgoletne tekmovalne izkušnje v dviganju uteži
4
Ur opravljenih treningov
2381
Spisanih programov za stranke
1087
Odvodenih ur vodene vadbe in osebnih trenerstev letno
967

Kam naprej?

šprinti na stadionu
Poleti si vzamem tudi čas za trening na prostem.

Po petih letih trdega dela, odrekanja, treniranja, doseganja odličnih rezultatov, učenja in nabiranja izkušenj čutim, da je čas, da projekt Evolucijo dvignemo na višji nivo. V petih letih sem pridobil ogromno praktičnega znanja tako iz svojih treningov kot treningov drugih. Poleg tega svoje znanje ves čas dopolnjujem z obiskovanjem raznih seminarjev. V lanskem šolskem letu sem tudi predaval o olimpijskem dviganju uteži usmerjevalcem fitnesa na Fakulteti za šport. Kam naprej? Še vedno aktivno ukvarjanje s trenerstvom in treniranje olimpijskega dviganja uteži. Cilji za naslednjo sezono so postavljeni.

Več o tem kje me najdete in kako vam lahko pomagam pa izveste tu.